Tuesday, 7 January 2014

ASSALAMUALAIKUM..

SAYA BARU UPDATE SATU PAGE LAGI UNTUK KEMUDAHAN PEMILIK RUMAH YANG NAK JUAL / SEWA HARTANAH MILIK ANDA.. 

HANYA PERLU ISI MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN.. KLIK DI PAGE MAKLUMAT PEMILIK RUMAH ATAU KLIK DI SINI..

SAYA MEMERLUKAN BANYAK RUMAH SAMA ADA UNTUK DIJUAL ATAU SEWA UNTUK CLIENT-CLIENT SAYA..

IKLANKAN HARTANAH ANDA SECARA PERCUMA DISINI..

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH HUBUNGI SAYA

CALL/SMS/WHATSAPP 017-5984789
CALL/SMS 011-26319681

Saturday, 5 October 2013

Assalamualaikum...

Saya ada update senarai rumah untuk dijual di Fan Page Facebook. Untuk melihat senarai rumah untuk dijual ini anda boleh klik 'like' di link ke Fan Page Facebook saya di bahagian sebelah kanan blog ini. Atau boleh terus klik di sini


Terima Kasih

Friday, 30 November 2012

PAKEJ BELI RUMAH TANPA WANG

Adakah anda masih menyewa..??

Kenapa masih perlu menyewa sedangkan anda mampu untuk memilikinya..??

Sampai bila anda perlu menyewa dan membayar rumah untuk orang lain..??

Anda mahu memiliki rumah sendiri tetapi tiada tunai untuk bayaran deposit dan lain-lain bayaran..??

Saya sedia membantu anda untuk memiliki rumah sendiri...

TANPA PERLU TUNAI..!!

dan yang paling penting...

MENGIKUT BAJET BULANAN SERTA KEMAMPUAN ANDA...!!

Terma dan syarat yang MUDAH... :

1. ANDA ADA PEKERJAAN TETAP ATAU BEKERJA SENDIRI DAN MEMPUNYAI  POTONGAN KWSP 
  • yang tiada potongan KWSP tetapi ingin meggunakan perkhidmatan kami perlu sediakan TUNAI..

2. AKAUN 2 KWSP ANDA MELEBIHI RM10,000

  • yang ada potongan KWSP tetapi tidak cukup masih boleh memilih pakej kami ini tetapi perlu sediakan TUNAI jika KWSP akaun 2 anda tidak cukup untuk menampung kos.
KELEBIHAN PAKEJ YANG KAMI TAWARKAN.. :
  1. TANPA PERLU TUNAI
  2. DEPOSIT RM'0' SEMASA MENANDATANGANI PERJANJIAN JUAL BELI
  3. LOKASI SERTA BAJET RUMAH BERDASARKAN KEHENDAK SERTA KEMAMPUAN ANDA
  4. RUMAH TELAH SIAP DENGAN OC/CF
  5. TANPA KOMISEN BROKER / EJEN
  6. RUMAH YANG ANDA BELI AKAN DI CAT DAN DIKEMASKINI
  7. KHIDMAT BANTUAN GUAMAN SERTA PINJAMAN BANK
  8. PINJAMAN 100% KEPADA YANG LAYAK
  9. BANTUAN PENGELUARAN KWSP
BERMINAT DENGAN PAKEJ YANG KAMI TAWARKAN..??
  • Isikan maklumat anda di bahagian 'BORANG MAKLUMAT PEMOHON' di bahagian kanan blog ini atau KLIK DISINI.. saya akan kirakan kelayakan pinjaman perumahan anda dahulu..
  • sediakan dokumen-dokumen berikut sementara menunggu saya menghubungi anda semula
Pekerjaan Tetap
1. Salinan kad pengenalan
2. Penyata gaji 3 bulan terkini
3. Borang EA/J
4. Surat pengesahan majikan
5. Penyata KWSP terkini
6. Penyata Bank 3 bulan terkini

Bekerja Sendiri
1. Salinan Kad Pengenalan
2. Penyata Bank 6 bulan Terkini
3. Borang EA/J
4. Penyata Kewangan 1-3 tahun terkini
5. Penyata KWSP terkini
6. Sijil Pendaftaran Perniagaan

  • Untuk maklumat lengkap tentang pakej ini anda boleh baca di post sebelum ini
  • Listing atau senarai rumah utk di jual di dalam blog ini saya masih belum update lagi.. jika senarai lokasi rumah yang anda mahu tiada di dalam senarai saya di sebelah anda boleh request kepada saya..
  • Sebarang persoalan anda boleh sms/telefon saya 011-26319681 / 017-5984789 (faiz) atau email ke perundinghartanah.faiz@gmail.com

PEMILIK RUMAH YANG INGIN MENJUAL RUMAH JUGA BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA..!! PEMBELI SEDIA ADA..!!


Friday, 19 October 2012

PAKEJ BELI RUMAH TANPA DEPOSIT

Assalamualaikum / salam sejahtera,

Lazimnya, ramai di antara kita yang bukannya tidak mampu untuk membeli rumah sama ada rumah sub sale / rumah seconhand atau pun rumah baru. Tetapi kebanyakan masalah yang dihadapi adalah JUMLAH WANG YANG PERLU DISEDIAKAN UNTUK BAYARAN PERMULAAN Sebelum rumah tersebut boleh dimiliki. 

Untuk gambaran yang lebih jelas saya akan terangkan dahulu secara ringkas proses biasa yang akan anda hadapi serta WANG YANG PERLU DISEDIAKAN UNTUK BAYARAN PERMULAAN sebelum anda membeli rumah kediaman. 

Selepas itu saya baru saya akan terangkan tentang pakej yang Pihak Syarikat tawarkan supaya anda mendapat gambaran yang jelas tentangnya.

JENIS BAYARAN YANG ANDA PERLU SEDIAKAN UNTUK PEMBELIAN RUMAH KEDIAMAN


  • Bayaran deposit sekurang-kurangnya sebanyak 10% dari harga jualan rumah. Sebab ianya polisi dari Bank Negara yang hanya membenarkan Pihak Bank untuk membiayai hanya 90% dari harga jualan sesuatu hartanah. Sebagai contoh anda ingin beli seunit rumah teres dengan harga RM250,000. Bermakna jumlah DEPOSIT yang anda perlu sediakan adalah RM25,000.  
  • Bayaran khidmat guaman, bayaran penyediaan kertas Perjanjian Jual Beli (S&P), bayaran penyediaan kertas Perjanjian Pinjaman Perumahan, Bayaran Duti Setem dan Bayaran untuk Penilaian Hartanah yang dibeli.

Bagi yang ada tunai di tangan atau pun simpanan yang banyak mungkin tiada masalah. Tetapi bagi yang TIADA..??

Hendak keluarkan duit KWSP akaun 2 untuk bayaran-bayaran di atas...?

Nanti saya ceritakan dahulu syarat yang dikenakan oleh Pihak KWSP.

Sebelum anda dibenarkan buat pengeluaran dalam akaun 2 KWSP untuk tujuan membeli rumah kediaman Pihak KWSP telah menetapkan syarat bahawa setiap permohonan hendaklah dikemukakan bersama-sama dengan salinan Perjanjian Jual Beli (S&P) yang telah ditandatangani oleh pemohon.

Dan untuk membolehkan anda memperolehi surat perjanjian jual beli (S&P) ini, anda dikehendaki untuk membayar sekurang-kurangnya sebanyak 10% daripada harga jualan rumah kediaman tersebut serta bayaran-bayaran yang lain yang telah saya jelaskan di atas.

SATU JUMLAH YANG BANYAK KAN..??

Jumlah yang saya perkatakan di atas belum lagi termasuk kos-kos penyelenggaraan rumah anda selepas anda memilikinya. Kalau beli rumah sub sale atau rumah second hand ini biasanya akan ada bahagian rumah yang rosak dan perlu diperbaiki terutamanya bahagian dalaman rumah yang kebanyakannya perlu untuk dicat semula.

KESIMPULANNYA..

Bukannya anda tidak mampu atau tiada wang untuk membeli rumah idaman tetapi modal permulaan itu yang biasanya menjadi penghalang.

PENYELESAIANNYA...??


PAKEJ PEMBELIAN RUMAH TANPA DEPOSIT CARLTON PROPERTIES SDN BHD
  1. Anda hanya perlu nyatakan jenis rumah serta lokasi pilihan rumah kediaman yang anda mahu mengikut bajet yang anda tetapkan. Kami akan membantu anda untuk mendapatkannya. (tertakluk kepada kelayakan pinjaman perumahan serta nilai hartanah di kawasan yang anda nyatakan)
  2. Segala urusan perundangan dan permohonan pinjaman akan diuruskan oleh Pihak Syarikat.
  3. Pihak Syarikat akan membayarkan bagi pihak anda segala jenis bayaran pendahuluan seperti yang telah saya nyatakan di atas untuk membolehkan anda menandatangani Surat Perjanjian Jual Beli (S&P).
  4. Pihak Syarikat akan membantu anda untuk mengisi borang permohonan untuk proses pengeluaran simpanan KWSP akaun 2. Anda hanya perlu untuk menghantar borang permohonan ini di mana-mana cawangan pejabat KWSP yang berdekatan kerana Pihak KWSP tidak membenarkan mana-mana Pihak Ketiga untuk menghantar permohonan ini.
  5. Wang dari proses pengeluaran KWSP akaun 2 tadi Pihak KWSP akan terus masuk ke akaun anda sendiri dan bukannya akaun Syarikat. Jadi anda sendiri yang akan membuat bayaran kepada Pihak Syarikat seperti jumlah yang telah dipersetujui sebelumnya. Jadi TIADA RISIKO KEPADA ANDA. RISIKO SEBENARNYA ADALAH KEPADA PIHAK SYARIKAT.
  6. Sementara menunggu proses kelulusan pengeluaran wang dari KWSP ini (biasanya hanya mengambil masa dalam seminggu) Kami akan menghantar kontraktor ke rumah anda untuk menilai, membaik pulih kerosakan serta mengemaskini kawasan sekitar rumah yang anda telah beli supaya ianya berada dalam keadaan bersedia untuk diduduki. Pihak kontraktor juga akan melakukan kerja-kerja untuk mengecat bahagian dalaman rumah anda.
  7. Kunci akan diserahkan kepada anda sebaik sahaja kerja-kerja yang dilakukan oleh pihak kontraktor selesai dan setelah bayaran selesai dibuat.
Untuk kesemua perkhidmatan yang telah saya nyatakan di atas termasuk kerja-kerja yang dilakukan untuk membaik pulih rumah anda oleh pihak kontraktor pihak syarikat semestinya ada mengenakan caj. Tetapi ianya dijamin berpatutan. Caj-caj yang dikenakan adalah seperti berikut :
  1. Untuk rumah kediaman yang beharga RM100,000 dan ke bawah caj yang dikenakan adalah sebanyak RM4,500
  2. Untuk rumah kediaman yang beharga di antara RM100,000 ke RM150,000 caj yang dikenakan adalah sebanyak RM5,000
  3. Untuk rumah kediaman yang beharga lebih dari RM100,000 caj yang dikenakan adalah sebanyak RM6,000
Anda TIDAK PERLU untuk keluarkan TUNAI/CASH bagi menyelesaikan bayaran-bayaran ini sebaliknya kami akan cuba untuk masukkan sekali di dalam loan atau KWSP akaun 2 anda.

Kami akan cuba sebaik mungkin untuk memastikan agar anda dapat memiliki rumah TANPA PERLU menggunakan TUNAI/CASH.

Untuk lihat senarai rumah untuk dijual anda boleh lihat di bahagian kanan blog ini mengikut kawasan. Kalau tiada senarai rumah yang anda inginkan tiada di dalam senarai saya, anda maklumkan. Kepada yang tiada akaun KWSP (contohnya kakitangan kerajaan) atau yang bekerja sendiri, tetapi anda berminat dengan mana-mana listing yang saya ada atau pun berminat untuk menggunakan perkhidmatan saya, anda boleh hubungi saya.

PEMILIK RUMAH YANG INGIN JUAL RUMAH JUGA DIGALAKKAN MERUJUK KEPADA SAYA.. READY BUYER...!!!

Jika berminat anda boleh isi borang maklumat di bahagian bawah blog ini. 

atau pun boleh terus hubungi saya

Faiz
011-26319681/017-5984789







Wednesday, 17 October 2012

Assalamualaikum / Salam Sejahtera...


SUDAHKAH ANDA MEMILIKI RUMAH SENDIRI..???

BELUM...?? SEBABNYA...??

1) masih belum mampu... tetapi MAMPU untuk MENYEWA..
- Persoalannya..!! Mengapa anda perlu membayar untuk sesuatu yang akhirnya bukan menjadi milik anda..??? Kalau anda rasa ianya berbaloi, tengok ni...!!
- katakanlah anda menyewa RM500 sebulan dah telah menyewa selama 3 tahun...
* RM500 x 36 bulan (3tahun) =

RM18,000.00..!!!!!

- Ini sebenarnya nilai wang yang telah gunakan utk sesuatu yg bukan menjadi milik anda...!!! 
-Kalau lah duit sewa RM500 sebulan ini anda bayar untuk rumah sendiri mungkin :
  1. Nilai pinjaman anda dah berkurangan..
  2. Harga rumah yang anda beli itu dah meningkat dan boleh dapat sedikit keuntungan darinya untuk buat modal cari kediaman yang lebih selesa..
  3. Katakanlah terjadi perkara yang tak di ingini iaitu kita meninggal dunia...!!! (kerja Allah mana kita tahu kan) kita sebagai ketua keluarga dan juga punca pendapatan tunggal dalam keluarga sekurang-kurangnya ada meninggalkan tempat berteduh untuk ahli keluarga yang masih ada untuk teruskan hidup.. (kebanyakan pinjaman perumahan sekarang ada insurans yg membolehkan hutang rumah tadi dihapuskan jika peminjam meninggal dunia)
2) Harga Rumah Mahal...???
- Tidak dinafikan harga rumah sekarang semakin meningkat... Tapi anda masih boleh cari harga rumah yang kadar bayaran ansuran bulanannya hampir sama atau sama dengan kadar sewa yang anda bayar...

3) Kelayakan pinjaman sikit...?? Tak dapat rumah yang selesa....??
- Beli lah mengikut kemampuan semasa.. itu yang terbaik...Mungkin tak selesa sekarang tapi sekurang-kurangnya anda membayar sesuatu untuk kepunyaan anda... Ada rezeki lebih besok boleh cari rumah yang selesa sikit.. Mana tau rumah yang anda cakap tak selesa ini boleh memberikan anda modal tambahan untuk mencari kediaman yang lebih selesa... Tak pun mana tau suatu hari nanti lepas rezeki anda bertambah baik setelah anda memiliki rumah yang selesa nanti rumah yang anda kata tak selesa ini boleh dijadikan sebagai pendapatan tambahan anda... beli rumah tak akan rugi sebab kebanyakannya tiada susut nilai macam kereta atau motorsikal..